Auteur:

De Redactie

21 nov. 2023 - 18:23:54 Datum: 14 november 2023

Bouwen aan een rijke leescultuur: de Bibliotheek op school mbo

Caroline Heijer en Marleen Wijnen, Stichting Lezen

De Bibliotheek op school mbo is een samenwerking tussen mbo-opleidingen en bibliotheek die zorgt voor een rijke leescultuur op school én voor lezende- en taalvaardige studenten. Daarnaast richt de Bibliotheek op school mbo zich ook op het vergroten van de beroepsvaardigheden van studenten van de opleiding pedagogisch medewerker en onderwijsassistent. Hierbij is een lees-mediaconsulent vanuit de Bibliotheek aan de school verbonden, worden op basis van concrete doelen activiteiten geformuleerd in een lees-mediaplan, hebben studenten toegang tot een aantrekkelijke collectie van rijke teksten en wordt binnen de opleiding vakoverstijgend tijd gefaciliteerd om te lezen en over wat gelezen is te praten. Een aanpak die werkt!

Maar hoe zorg je er met jouw enthousiasme voor dat dit op jouw school van de grond komt? In deze  sessie schetsen we een beeld van de stappen in de verschillende fasen van samenwerking, weet je waar jij zelf staat en krijg je inzicht in wat en hoe de samenwerking (nog meer) gaat leiden tot een rijke leescultuur op school.

De sessie is bedoeld voor docenten en lees-mediaconsulenten die stappen willen zetten om de Bibliotheek op school mbo inhoudelijk en organisatorisch te implementeren.

Download hier de PowerPoint presentatie.

Download hier het stappenplan.