Auteur:

De Redactie

23 apr. 2020 - 12:29:13 Datum: 23 april 2020

Mbo pilot in mei 2020 

Kom uit je bubbel!

Vox Pop Academy is een digitaal onderwijsplatform waar anonieme online discussies tussen Nederlandse studenten actief burgerschap en sociale integratie stimuleren. Studenten met verschillende meningen worden uit hun bubbel getrokken en leren democratische vaardigheden, terwijl de data een weergave van de houding onder jongeren presenteren.

Op 12 mei 2020 van 11:00 tot 12:00* organiseert Vox Pop Academy een landelijke pilot waarbij verschillende mbo-studenten van meerdere scholen tegelijk over het thema ‘75 jaar vrijheid’ online de discussie aangaan. Het doel is dat studenten uit hun bubbel treden en in aanraking komen met de denkbeelden van een ander.

Daarom is Vox Pop Academy op zoek naar deelnemers! Ben jij docent burgerschap, of anderszins werkzaam op een mbo, en wil je met jouw klas(sen) meedoen – schrijf je dan in! Deelname aan deze pilot is gratis; deze pilot wordt gefinancierd door het SIDN Fonds en Adessium.

Ga om je in te schrijven, of voor meer informatie, naar de website

*Als de scholen nog dicht zijn in verband met de corona-crisis kan de pilot goed vanuit huis worden uitgevoerd. Hiervoor wordt een handleiding voor docenten en studenten geleverd. Mochten de scholen wel opengaan, bestaat de kans dat de pilot zal worden verplaatst naar juni 2020.