Auteur:

De Redactie

2 apr. 2020 - 14:48:46 Datum: 20 maart 2020

Special coronanieuwsbrief

Special coronanieuwsbrief

Onlangs verscheen een coronanieuwsbrief van de Mbo Raad.

Inhoud:

corona@mboraad.nl:Stel uw vragen 

Via corona@mboraad.nl kunnen scholen vragen stellen over allerhande onderwerpen die raken aan de coronacrisis en het mbo. Vanaf woensdag 18 maart vindt u de antwoorden op de site van de MBO Raad. De FAQ’s zullen regelmatig worden aangevuld en wanneer nodig geactualiseerd.

Minister publiceert Servicedocument mbo 

De examens voor mbo-studenten in het laatste jaar en stages voor mbo-studenten moeten zoveel mogelijk doorgang vinden. De aanmelddatum voor een mbo-opleiding wordt een maand uitgesteld naar 1 mei. Het onderwijs wordt tot en met 6 april zoveel mogelijk op andere manieren vorm gegeven dan op de schoollocatie. Dit staat in een brief aan de Tweede Kamer bij het Servicedocument dat het ministerie maakte samen met onder meer de MBO Raad. Dit document biedt de scholen perspectieven voor de komende periode voor onder meer ‘leren op afstand. 

Download het Servicedocument 

Online platform helpt scholen om onderwijs op afstand te organiseren 

Kennisnet heeft in opdracht van het ministerie van OCW en verschillende onderwijsorganisaties het platform http://www.lesopafstand.nl ontwikkeld. De website moet scholen helpen om onderwijs te kunnen blijven geven nu veel leerlingen niet meer fysiek naar school kunnen. 
 
Op het nieuwe platform vinden leraren en schoolleiders stappenplannen voor de invoering van onderwijs op afstand, zodat zij een goede afweging kunnen maken wat in hun situatie de beste vorm is. Denk daarbij aan benodigde ICT-faciliteiten, zowel op school als bij leerlingen thuis. Ook zijn verschillende werkvormen te vinden die leraren kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van hun lessen.

Ga naar Lesopafstand.nl 

Overige onderwerpen coronanieuwsbrief:

  • Minister: Onderwijs op afstand en hoogste prioriteit naar de examenkandidaten
  • Evenementen MBO Raad uitgesteld
  • Informatie over corona op Extranet
  • Leren op afstand
  • Vitale mbo-beroepen onder de aandacht

Nieuwsbrief als pdf downloaden

Via Extranet kan deze nieuwsbrief als pdf-bestand gedownload worden. Ook bijlagen zijn zo te raadplegen, maar u moet hiervoor al wel ingelogd zijn op het Extranet van de MBO Raad. 
 
Pdf downloaden (inloggen op Extranet vereist)