Auteur:

De Redactie

16 sep. 2015 - 16:11:35 Datum: 16 september 2015

Stichting Les organiseert Schrijfprijs NT2 2015-2016

Miniconferentie Les: Creatief schrijven voor docenten

Stichting Les organiseert voor de tweede maal de Schrijfprijs NT2. Alle NT2-leerders in Vlaanderen en Nederland worden uitgenodigd om een verhaal te schrijven over het thema Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde... Als aftrap wordt er voor docenten een miniconferentie georganiseerd op vrijdag 2 oktober 2015 in Rotterdam.

Conferentie creatief schrijven

De miniconferentie Creatief Schrijven voor docenten bereidt docenten voor op hun rol als begeleider van deelnemers aan de Schrijfprijs wedstrijd van dit schooljaar. Op de conferentie zullen in twee rondes gerenommeerde schrijfdidactici workshops geven. Deelnemers krijgen tips en werkvormen aangereikt waarmee zij de volgende dag meteen mee aan de slag kunnen samen met hun cursisten.

Voor wie

De schrijfprijs richt zich op NT2-leerders die een cursus volgen op ERK-niveau A1/A2 en B1/B2, in een alfabetiseringstraject zitten (niveau Alfa B of C) of onderwijs krijgen op een ISK/OKAN. De bedoeling is hen te stimuleren om mooie teksten te schrijven in het Nederlands, waarbij plezier in het schrijven voorop staat.

Meer informatie

De conferentie vindt plaats op 2 oktober 2015 in Rotterdam en begint om 12.30 uur. Deelname aan de conferentie kost €25,-. Meer informatie vindt u op de website van Schrijfprijs NT2.