Conferentie Leesoffensief Heel Mbo Leest!

Terugblik vrijdag 10 november

Geslaagde conferentie Heel mbo leest! Leesoffensief in het mbo

Op vrijdag 10 november vond de conferentie Heel mbo leest! plaats in de Eenhoorn in Amersfoort. De dag stond in het teken van betekenisvol lezen en de manier waarop mbo-scholen kunnen bijdragen aan de leesmotivatie, het leesplezier en effectief leesgedrag van studenten. Dit alles onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Özcan Akyol.

We kijken terug op een zeer geslaagde, gevarieerde dag! Veel dank aan Stichting Lezen en Kennispunt MBO Taal en Rekenen voor de samenwerking.

De kick-off van het Leesoffensief vond plaats en de website met de handreikingen van Heel mbo leest! is feestelijk gelanceerd.

De keynote speaker  Erna van Koeven beantwoordde de vraag: Wat is er nodig om lezen echt tot een succes te maken? Zij zoomde in op de mbo-praktijk waar vrij lezen de vreemde eigenschap heeft om te verschijnen en te verdwijnen zonder dat je er erg in hebt. Naast onder andere good practices en didactische modellen tijdens de deelsessies, waren er gesprekken met leesconsulenten van de bibliotheken en auteurs van boeken die mbo-studenten aanspreken. De studenten kwamen zelf ook aan het woord. Ze beantwoordden vragen over eigen leesplezier en gaven aan wat hier volgens hen wel en niet aan bijdraagt.

Bekijk hier de presentaties van de sprekers.

 

Terug naar overzicht