Kick off Leesoffensief Heel mbo leest!

Conferentie vrijdag 10 november 2023

Dit schooljaar bestaat de Mbo Taalacademie 15 jaar en dat vieren we groots! Kennispunt Mbo Taal en Rekenen, de Mbo Taalacademie en Stichting Lezen starten op 10 november een offensief om mbo-studenten aan het lezen te krijgen: Heel mbo leest! Vrijdag 10 november gaat het leesoffensief van start met een grote conferentie in Amersfoort. Op deze dag besteden we aandacht aan het belang van betekenisvol lezen en de wijze waarop mbo-scholen kunnen bijdragen aan de leesmotivatie, leesplezier en effectief leesgedrag van de studenten.  De handreiking Leesoffensief Heel mbo leest! wordt gepresenteerd. Daarnaast passeren achtergronden en onderzoeksresultaten, didactische modellen, goede praktijken en praktische scenario’s de revue. U kunt neuzen in de Mbo-boekenkasten en we gaan in gesprek met auteurs van boeken die mbo-studenten aanspreken. Dit alles onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Özcan Akyol.

Informatie over de studiedag

Aanmelding gesloten

Vanaf vrijdag 13 oktober is de inschrijving voor de conferentie Heel mbo Leest! op vrijdag 10 november gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk. Het animo is groot gebleken en er is sprake van overinschrijving. Wij zullen een evenredige spreiding onder de instellingen realiseren. Alle aanmelders hebben bericht ontvangen óf zij kunnen deelnemen en bij welke deelsessies zij ingedeeld zijn. Het spijt ons dat wij mensen hebben moeten teleurstellen.

Download hier het programma en de beschrijvingen van de deelsessies. De inloop is om 9.00 uur en het programma start om 9.30 uur. 

Praktische informatie

  • De studiedag is live in De Eenhoorn in Amersfoort en zal niet opgenomen of live-gestreamd worden.
  • Er geldt een maximum aantal deelnemers.
  • Leden van de Mbo Taalacademie hebben voorrang en gegarandeerd plek, mits zij zich aangemeld hebben voor vrijdag 13 oktober 2023.
  • Voor 30 oktober heben alle aanmelders een bericht ontvangen.
  • De lunch tijdens de studiedag is volledig vegetarisch. 
  • Er geldt een maximaal aantal deelnemers per deelsessie, ga naar de deelsessie waarvoor u bent ingedeeld.

Kosten

Leden van de Mbo Taalacademie en niet-leden: gratis. 

Het betreft een samenwerking tussen het Kennispunt Taal en Lezen, de Mbo Taalacademie en Stichting Lezen. Leden van de Mbo Taalacademie hebben voorrang. Bent u geen lid en vindt er overinschrijving plaats, dan zorgen wij voor een evenredige spreiding onder de instellingen.

Stichting Lezen

Taal en Rekenen MBO Kick-off Leesoffensief Heel MBO leest!

Terug naar overzicht